Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

Αναζήτηση

4 tips αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης!

4 tips αντιμετώπιση της εποχικής  τριχόπτωσης!

4 tips αντιμετώπιση της εποχικής  τριχόπτωσης! 

Μήπως αυτή η εποχή του χρόνου, που βλέπεις τα μαλλιά σου, να πέφτουν σωρηδόν έχει  φτάσει; Κοιτάς τη βούρτσα ή το σωρό με τρίχες, που έχουν μαζευτεί στο πάτωμα και  σίγουρα σκέφτεσαι ότι με αυτόν τον ρυθμό που πέφτουν τα μαλλιά σου, η πιθανότητα να  καραφλιάσεις είναι μεγάλη. Μην ανησυχείς, η εποχική τριχόπτωση είναι κάτι απόλυτα  φυσιολογικό, που συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς. 

Κατά μέσο όρο καθημερινά χάνουμε περίπου από 80 έως 100 τρίχες από τα μαλλιά μας.  Την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι το  φαινόμενο αυτό φτάνει στο peak του. Ένας λόγος, που μπορεί να εξηγήσει αυτή την μαζική  πτώση, είναι το γεγονός ότι ο οργανισμός μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές  της θερμοκρασίας που συμβαίνουν εκείνες τις εποχές. 

Μην ανησυχείς, είμαστε εμείς εδώ για να σου δώσουμε μερικά tips, που θα σε σώσουν από  την εποχική τριχόπτωση.  

3+1 tips για να κάνεις την εποχική τριχόπτωση παρελθόν!

  1. Προσπάθησε να χαλαρώσεις! 

Το καλοκαίρι πέρασε, ο Σεπτέμβρης σχεδόν τελειώνει και εσύ τρέχεις να προετοιμαστείς,  όσο καλύτερα γίνεται για τη νέα σεζόν. Σίγουρα το άγχος δεν θα λείπει από τη ζωή σου,  αυτήν τη περίοδο. Προσπάθησε να ηρεμήσεις! Ο καλός ύπνος, η κατανάλωση νερού και η  διατήρηση του άγχους σου σε κανονικά επίπεδα, θα βοηθήσουν και την υγεία της τρίχας  σου. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να ξεκινήσεις και κάποιο είδος γυμναστικής για την αρμονία  μυαλού και σώματός, όπως yoga ή pilates. 

  1. Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη! 

Η διατροφή που ακολουθούμε παίζει ρόλο στην γενική υγεία του οργανισμού μας, άρα  είναι λογικό να είναι σημαντική και για την υγεία της τρίχας μας. Όπως φαντάζεσαι, θα  υπάρχουν τροφές που θα ενδυναμώσουν την τρίχα περισσότερο από κάποιες άλλες.  Τροφές πλούσιες σε σίδηρο και ψευδάργυρο θα ανανεώσουν τα μαλλιά σου και θα κάνουν  πιο δυνατή την τρίχα σου. Μην αμελήσεις, να βάλεις στις διατροφικές σου επιλογές το  κόκκινο κρέας, τις φακές, το σπανάκι, τα θαλασσινά και τα μανιτάρια. 

Αν όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε έχει καταβάλει και δεν έχεις χρόνο για να κάνεις τις  διατροφικές επιλογές που θα ήθελες, μην απελπίζεσαι. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο  συμπλήρωμα διατροφής, που θα δώσει στον οργανισμό σου τα απαραίτητα στοιχεία που  χρειάζεται.

  1. Λούσε τα μαλλιά σου με φυτικά προϊόντα 

Δεν είναι απαραίτητο να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, ανάλογα με τον τύπο της  τρίχας που έχεις βέβαια. Ωστόσο το συχνό λούσιμο, θα βοηθήσει στη απομάκρυνση των  ρύπων, που κυκλοφορούν στη ατμόσφαιρα και φράζουν τους πόρους της τρίχας,  εμποδίζοντας την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της. Μην φοβηθείς, ότι λούζοντας συχνά  τα μαλλιά σου θα πέσουν ακόμα περισσότερες τρίχες. Οι τρίχες που είναι ήδη νεκρές έτσι  και αλλιώς θα πέσουν. Τα φυσικά σαμπουάν είναι μια επιλογή που θα δώσουν μια λύση  στο πρόβλημα σου. Δεν επιβαρύνουν τόσο την τρίχα, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά  και βλαβερές χημικές ουσίες για το τριχωτό της κεφαλής. Μπορείς να δοκιμάσεις το σαμπουάν της Apivita Hair Care Shampoo Shine & Revitalizing orange & honey. 

  1. Δοκίμασε την κατάλληλη αγωγή κατά της τριχόπτωσης! 

Αν πάλι, έχεις αγχωθεί πολύ με την έντονη πτώση των μαλλιών σου αυτήν την εποχή, τότε  μην διστάσεις να δοκιμάσεις κάποια θεραπεία για την εποχική τριχόπτωση, ρωτώντας το  φαρμακοποιό σου για τις επιλογές που έχεις. 

  • Μια από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές, που μπορείς να δοκιμάσεις για να ενδυναμώσεις το τριχωτό της κεφαλής σου και να μειώσεις τις απώλειες των μαλλιών σου είναι οι αμπούλες και οι λοσιόν. Μπορείς να τις εφαρμόσεις,  απευθείας στην ρίζα της τρίχας, για να έχεις και πιο άμεσα αποτελέσματα.  Δοκίμασε τις αμπούλες της Vichy Dercos Aminexil Clinical ή την Ducray Creastim  Lotion Antichute. 
  • Μια άλλη επιλογή, που μπορείς να δοκιμάσεις είναι κάποιο σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης. Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές, το θέμα είναι να επιλέξεις εκείνο το σαμπουάν που θα λύσει το δικό σου πρόβλημα. Διάλεξε σαμπουάν που είναι  σχεδιασμένα για την αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής και θα διεγείρουν  κατάλληλα το θύλακα της τρίχας. Μην διστάσεις να επιλέξεις το Ducray Anaphase+  Shampoo Antichute ή το Version Peptide Shampoo. 
  • Μια δραστική λύση, που μπορεί να σε σώσει από την εποχική τριχόπτωση είναι τα συμπληρώματα διατροφής. Υπάρχουν πολλά στην αγορά, που είναι σχεδιασμένα για την προστασία και την ενδυνάμωση της τρίχας. Βιταμίνες όπως η E,C και η Β θα  βοηθήσουν τα μαλλιά σου και θα μειώσουν την τριχόπτωση του φθινοπώρου.  Μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα ειδικά σχεδιασμένα συμπληρώματα  διατροφής κατά της τριχόπτωσης όπως είναι το Health Aid Hair-vit ή της Lamberts  Maxi Hair  ή της Solgar Skin, Nails and Hair Formula. 

Η εποχική τριχόπτωση μπορεί να σε τρομάζει αυτή την περίοδο, ωστόσο μην σε πιάνει  πανικός. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και θα δεις άμεσα διαφορά!

Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του pharmado.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@pharmado.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

instagram