Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 45.00€

Αναζήτηση

Εφηβική ακμή: πρόληψη και προστασία

Εφηβική ακμή: πρόληψη και προστασία

Εφηβική ακμή: πρόληψη και προστασία 

Πως καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία; Ένα σημαντικό  καμπανάκι, που σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της περίεργης περιόδου στην ζωή των  περισσότερων ανθρώπων, είναι τα σπυράκια. Περίπου 8 στους 10 εφήβους είναι πιθανό  να εμφανίσουν ακμή, άλλοι σε πιο έντονο και άλλοι σε πιο ήπιο βαθμό. Κατά την εφηβεία περιοχές, όπως το πρόσωπο, η πλάτη και οι ώμοι μπορεί να γεμίσουν  σπυράκια ή και μαύρα στίγματα. Λόγω των ορμονικών αλλαγών, που συμβαίνουν στο  οργανισμό κάθε έφηβου εκείνη την περίοδο, οι σμηγματογόνοι αδένες κάνουν μια  υπερέκκριση σμήγματος, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε εφηβική ακμή. Δεν πρέπει να ανησυχούμε, η εφηβική ακμή είναι φυσιολογική και στις περισσότερες  περιπτώσεις, είναι κάτι προσωρινό. Μόλις δεις, τα πρώτα σημάδια ακμής να κάνουν την  εμφάνιση τους, λάβε τα μέτρα σου. Η πρόληψη πολλές φορές είναι η καλύτερη  θεραπεία! 

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να την αντιμετωπίσεις. 

7 tips πρόληψης κατά της εφηβικής ακμής 

  1. Απέφυγε να πειράξεις τα σπυράκια στο πρόσωπο και στο  σώμα σου! 

Όταν τα πρώτα σπυράκια θα κάνουν την εμφάνιση τους, προσπάθησε να μην τα  πειράξεις. Πίστεψε με, αν τα σπάσεις, αυτό θα φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα,  από αυτό που επιδιώκεις. Τα χέρια σου, μπορεί να έχουν μικρόβια, που μπορεί να  επιδεινώσουν την κατάσταση ή ακόμα χειρότερα πειράζοντάς τα μπορεί να προκαλέσεις,  κάποιο μόνιμο σημάδι στο πρόσωπο ή στο σώμα σου. 

  1. Δώσε μεγάλη προσοχή στα προϊόντα μακιγιάζ που επιλέγεις! 

Μπορεί τώρα, να έχεις ξεκινήσει να πειραματίζεσαι με το μακιγιάζ, αλλά καλό θα ήταν να  είσαι διπλά και τριπλά προσεκτική με τα προϊόντα, που επιλέγεις να βάλεις στο  πρόσωπό σου. Κακής ποιότητας προϊόντα μπορεί, να επιδεινώσουν την ήδη  υπάρχουσα ακμή ή και να την δημιουργήσουν κιόλας. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς  το δερματολόγο ή το φαρμακοποιό για τις επιλογές σου. 

  1. Ξυρίσου προσεκτικά στο πρόσωπο! 

Οι πρώτες απόπειρες των αγοριών με το ξύρισμα γίνονται στην εφηβεία. Προσπάθησε  να περνάς το ξυράφι, όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται, από τις ήδη ερεθισμένες περιοχές  λόγω της ακμής για να μην γίνονται πληγές που δύσκολα επουλώνονται. 

  1. Χρησιμοποίησε gel καθαρισμού προσώπου για την ακμή! 

Όταν τα πρώτα σημάδια της ακμής εμφανιστούν, θα ήταν καλό να βάλεις στην  καθημερινότητα σου κάποιο gel καθαρισμού κατά της ακμής. Χρησιμοποίησε το, το  βράδυ για να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου, όλους τους ρύπους και τα νεκρά  κύτταρα, που μπορεί να μαζευτούν σε αυτήν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα έχεις δέρμα καθαρό, που θα μπορεί να αναπνεύσει. Μπορείς να δοκιμάσεις την Avene Cleanance Gel Nettoyant ή την La Roche Posay Effaclar Gel  Moussant Purifiant

  1. Κάνε την αντηλιακή προσώπου καθημερινότητα! 

Η ηλιακή ακτινοβολία επιδεινώνει τα σημάδια της ακμής. Προσπάθησε, να αποφύγεις  την πολύωρη έκθεση σου στον ήλιο και να φοράς πάντα αντηλιακό, ειδικά σχεδιασμένο  για την εφηβική ακμή. Βάλε το αντηλιακό στην καθημερινότητα σου και όχι μόνο τους  καλοκαιρινούς μήνες. Ζούμε σε μια χώρα, που ο ήλιος είναι αρκετά δυνατός και την  άνοιξη και το φθινόπωρο. Μην διστάσεις, να δοκιμάσεις το αντηλιακό της Frezyderm  Ac-norm Sun Screen Fluid ή την Avene Cleanance Tinted Day Emulsion

  1. Βρες την κατάλληλη ενυδατική, που χρειάζεται η επιδερμίδα  σου! 

Για μια ολοκληρωμένη φροντίδα της επιδερμίδας σου από την εφηβική ακμή, καλό θα  ήταν να επιλέξεις και την κατάλληλη ενυδατική προσώπου. Αν δεν ξέρεις, τι να επιλέξεις  και νιώθεις χαμένος από τις άπειρες επιλογές, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μην  διστάσεις να ρωτήσεις τον δερματολόγο ή το φαρμακοποιό σου, για να σε κατευθύνει  στην καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες του δέρματος σου. Ενδεικτικά θα μπορούσες να  δοκιμάσεις την Ducray Keracnyl Repair Creme

  1. Φτιάξε την διατροφή σου! 

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ακμής, παίζει και η διατροφή που ακολουθείς.  Τρόφιμα πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως οι ξηροί καρποί και τα ψάρια και σε  βιταμίνες Α και C, όπως τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα, θα βοηθήσουν στην  αντιμετώπισή της εφηβικής ακμής. Επίσης η κατανάλωση νερού, θα βοηθήσει στην  ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, οπότε μην ξεχάσεις να το βάλεις και αυτό στο  πρόγραμμά σου. 

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και προστατέψου από τα πρώτα σημάδια της εφηβικής  ακμής. Αν αντιμετωπίζεις, πιο προχωρημένο πρόβλημα, καλό θα ήταν να απευθυνθείς  σε έναν δερματολόγο για βρείτε την κατάλληλη θεραπεία, που ταιριάζει στην επιδερμίδα  σου.

Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του pharmado.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@pharmado.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

instagram